Kód: | KO8300017 |
Cena: | 59 CZK |
Dostupnost: | skladem ( 50g ) |
Doba dodání: | 3-7 dní |
Můžeme se setkat s různými názvy jako např. včelí pyl, květový pyl, rouskovaný pyl, rouskový pyl.
Země původu:Polsko
Běžně se nabízí dva typy včelího pylu:
Pyl rouskovaný tento pyl se odebírá včelkám hned jak příletí do úlu.
Pyl pegra jde o již zpracovaný plástový pyl včelkami, je o něco lépe stravitelný, jeho získávání je složité.
Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad.
Vlastnosti:
Příprava a dávkování:
Pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převaříme 40 ml vody, po vychladnutí přimícháme 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promícháme, napěchujeme do skleničky a necháme 3 dny v otevřené sklenici. Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu. Pyl se doporučuje užívat dvakrát denně (ráno nalačno a před spaním). Užívat nejlépe na jaře a na podzim po dobu jednoho až dvou měsíců.
Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci.
Použití: jako přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g