změnit jazyk cz
Počet položek: 0 0 CZK

Včelí pyl rouskovaný, květový

kliknutím zvětšíte
Včelí pyl rouskovaný, květový
Včelí pyl rouskovaný, květovýVčelí pyl rouskovaný, květový
Vyberte variantu:
ks

Přidat do oblíbených
Kód:KO8300017
Cena: 59 CZK
Dostupnost:skladem ( 50g )
Doba dodání: 3-7 dní

Můžeme se setkat s různými názvy jako např. včelí pyl, květový pyl, rouskovaný pyl, rouskový pyl.

Země původu:Polsko

Běžně se nabízí dva typy včelího pylu:
Pyl rouskovaný tento pyl se odebírá včelkám hned jak příletí do úlu.
Pyl pegra jde o již zpracovaný plástový pyl včelkami, je o něco lépe stravitelný, jeho získávání je složité.

 Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, ad.

Vlastnosti:

  • posiluje chuť k jídlu
  • pomáhá při hubnutí
  • snižuje škodlivé účinky mnoha chemických látek v lidském těle
  • v případě otravy usnadňuje vylučování toxinů
  • pomáhá regenerovat játra
  • urychluje léčbu infekce
  • snižuje nervozitu, podrážděnost
  • posiluje oslabený nervový systém v důsledku stresu nebo přepracování
  • zvyšuje mentální výkon
  • účinně léčí sennou rýmu, astma nebo výrazně snižuje příznaky
  • snižuje hladinu lipidů
  • podporuje léčbu postinfarktových stavů
  • podporuje léčbu hypertenze
  • silný antimikrobiální účinek, působí na bakterie, houby
  • pomáhá při léčbě žaludečních vředů
  • pomáhá při zácpě
  • účinný při léčbě onemocnění prostaty
  • pyl konzumovaný diabetiky účinně snižuje hladinu cukru v krvi
  • zlepšuje zrak, díky vysokému obsahu roiboflavinu
  • vyživuje, obohacuje a omlazuje pokožku

Příprava a dávkování:

Pyl je dobré nechat kvasit a tím jej učinit stravitelnější. Převaříme 40 ml vody, po vychladnutí přimícháme 15 g medu a 100 g pylu. Řádně promícháme, napěchujeme do skleničky a necháme 3 dny v otevřené sklenici. Včelí pyl zpracovávejte pouze při nízkých teplotách! Protože každé zrnko je nabito aktivními enzymy a živinami, zařazujte včelí pyl do Vaší stravy pomalu. Pyl se doporučuje užívat dvakrát denně (ráno nalačno a před spaním). Užívat nejlépe na jaře a na podzim po dobu jednoho až dvou měsíců.

Upozornění: zcela výjimečně může včelí pyl vyvolat alergickou reakci.

Použití: jako přísada do jogurtu, musli, ranních cereálií, zmrzliny, dezertů, nápojů, apod.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 396 kcal/1658 kJ
Proteiny 13,20 g
Tuky 8,20 g
Sacharidy 66,50 g